Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La degradació dels barris pels lloguers abusius

Piso en alquiler en Ciutat Vella, en Barcelona.

Piso en alquiler en Ciutat Vella, en Barcelona. / CHRISTIAN MORALES

Cada vegada som més conscients que un dels majors problemes socials actuals és el de l'habitatge, que no és altre que el de la gentrificació. Es tracta d'un procés de transformacio d'un espai urbà deteriorat o en decadència a partir de la reconstrucció o rehabilitació dels edificis amb unes alçades més elevades que les d'abans, quedant els edificis circumdants desproporcionats visual i estèticament .

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Això requereix i alhora provoca un augment dels lloguers i que els residents habituals abandonin el barri i se situïn en d'altres més perifèrics així com que els barris siguin ocupats per classes socials més altes, o sigui, amb més capacitat econòmica.

Quan el poder es concentra en un lloc expulsa els humils i els perifèrics i això pot ser un ajut per comprendre els nous problemes de les grans ciutats. Amb aquest canvi d'habitatge amb lloguers abusius, els poders econòmics volen que el barri es degradi perquè un cop 'netejat', els preus pugin descaradament. Una vergonya.

Participaciones de loslectores

Másdebates