Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La cruïlla del carrer Lleida amb l'avinguda de Rius i Taulet és un perill"

g4XK8AtTs3.jpg

g4XK8AtTs3.jpg

Quantes vegades ha hagut d'arreglar l'Ajuntament de Barcelona aquesta tanca de protecció en la cruïlla del carrer Lleida amb l'avinguda de Rius i Taulet en els darrers mesos?

Aquí s'hi han encastat autobusos, camions i furgonetes i hi ha hagut accidents de cotxes i de patinets, essent una cantonada on hi ha una escola d'educació infantil i primària i on sovint tenen problemes de circulació totes les famílies -amb nens petits, cotxets, gent gran, joves...- i veïns i transeünts que passem regularment per aquesta vorera tan estreta.

Aquí he vist discussions entre la Guàrdia Urbana i les famílies perquè es prioritzava la circulació de vehicles al pas de vianants.

Els dos carrils de pujada del carrer Lleida des del Paral·lel fins a l'Hotel Crowne Fira es converteixen en una recta d'un circuit automobilístic on els conductors premen l'accelerador per poder passar en verd l'únic semàfor que hi ha en tot aquest tram, i al mig hi ha un pas de vianants que ni tan sols el veuen.

Aquesta difícil situació empitjora considerablement quan tanquen al trànsit l'avinguda Maria Cristina. Llavors el carrer Lleida es transforma en un carrusel d'autobusos -de línia, turístics, discrecionals-, camions que descarreguen a la Fira, taxis, autoescoles, vehicles que diàriament intenten arribar a la zona Franca a través de Montjuïc; sense parlar dels efectes col·laterals de la contaminació atmosfèrica i acústica.

Per què tot aquest trànsit no es pot derivar regularment per l'avinguda Maria Cristina, que compta amb sis carrils infrautilitzats -també un de bici que no porta enlloc- i la ciutadania recuperem espai i qualitat de vida?   

Participaciones de loslectores

Másdebates