Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"La cosa no pinta bé, però amb l'empatia al nostre costat, guanyarem la guerra al covid-19"

Una profesora saluda a sus alumnos en el primer día de colegio.

Una profesora saluda a sus alumnos en el primer día de colegio. / JOSÉ LUIS ROCA

És tan desbordant i aclaparador tot el que estem vivint amb la pandèmia i els seus efectes colaterals, que el millor que podem fer és preparar-nos per la tornada a l'oficina. Com? De l’única manera possible: procurant estar tu bé perquè la gent que t’envoltarà no ho estarà.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

A la granja escola on treballo i per on estant passant força nens i famílies, podem constatar l’augment de l’apatia i la desesperança en grans i petits; com la por, la susceptibilitat i la desconfiança prenen un munt de decisions en els adults, i com la ràbia i la irascibilitat estan transformant la manera de comunicar-nos, provocant encara més enuig i malestar.

La cosa no pinta bé, i són tantes les emocions negatives que hem acumulat sense consciència ni regulació, que tot plegat tindrà les seves conseqüències en forma de conflicte a la feina, a l’escola i a casa.

El covid-19 ens està guanyant moltes batalles, que perdre la bona gestió emocional no sigui una d’elles. Rescatem l’empatia, l’optimisme i la il·lusió, superem el temor amb la nostra valentia, compensem la ràbia amb la paciència i superem la tristesa amb aquella alegria que potser hem arraconat.

Comencem per estar bé nosaltres, i després per què no fem el que deia Oscar Wilde? “L’egoisme veritablement intel·ligent és procurar que els altres estiguin bé perquè tu estiguis millor”. I així, amb l’empatia al nostre costat, guanyarem la guerra al covid-19.

Participaciones de loslectores

Másdebates