14 ago 2020

Ir a contenido

La connexió del tramvia, una fita més política que de servei a la societat

David Jiménez Gómez

La estación del TRAM en Sant Adrià, en una imagen de archivo.

La estación del TRAM en Sant Adrià, en una imagen de archivo. / RICARD FADRIQUE

De nou un altre capítol de la connexió del tramvia de Barcelona. Hi ha moltes persones defensores de la connexió del tramvia, però, és el que necessita l'àrea metropolitana? No; urgeix invertir els diners en finalitzar la L9/10, aquesta obra faraònica. Necessitem acabar unes obres per poder començar d'altres.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Les xifres de la connexió dels tramvies varien any rere any; ens diuen que el cost d'aquest 1,8 km és de 44,4 milions (inicialment), però la connexió total dels tramvies, 3,6 km, en composició doble, tenia un pressupost de 199 milions.

D'altres xifres interessants són la demanda de viatgers d'aquesta obra. En l'estudi de connexió del 2016, segons la previsió, s'estimen uns 118.000 viatgers en dia laborable. D'on surt aquesta dada? 12.000 nous viatgers, 15.000 viatgers que deixaran el cotxe i 9.000 vianants l'agafaran, suposadament. El gruix vindrà del transvasament del bus al tram, amb 82.000 viatgers. Però ja tenim experiència de com funcionen les estimacions que es fan, el clar exemple és el carril Bus-VAO de la C-58. Amb un cost de 81 milions, la previsió inicial era molt diferent a la real.

El 25 d'abril l'Ajuntament va fer públiques les noves mesures de mobilitat. Es van presentar destinades a millorar la qualitat de l'aire. Any rere any, l'autobús perd velocitat comercial i amb això, competitivitat. No pot ser que l'any 2015 la velocitat en hora punta estigués en 11,65 km/h i l'any 2020 és de 11,11km/h. Com pot ser aquesta situació si s'han fet moltes actuacions de millora? Perquè la xarxa de carrils bus no està ben dissenyada, no com la xarxa ciclista, on s'ha fet una veritable aposta en el disseny.

Com a societat necessitem buscar la màxima eficiència en les inversions públiques que es realitzen. S'han destinat i es destinen molts diners públics per la mobilitat, però la contaminació és present i va en augment. La connexió dels tramvies és una fita més política que no pas de servei a la societat. No ens podem permetre errors de disseny en la xarxa de transport.

Participaciones de loslectores

Másdebates