Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'Europa que volem és la de les nacions, no la dels Estats"

"L'Europa que volem és la de les nacions, no la dels Estats"
Xavier Serra Besalú

Fa poc dies he començat una estada estiuenca a Bretanya. Allunyant momentàniament de l'estrès quotidià a la meva Girona, potser s'agafa certa perspectiva. Tot i que les tecnologies ens mantenen ben comunicats, moure's és beneficiós: ajuda a reflexionar.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

M'estic adonant ara del retrocés brutal de la llengua bretona enfront del francès (omnipotent aquí, no pas arreu del món!). La matança del bretó sembla inaturable. I aleshores m'ha vingut al cap el català, sotmès a la pressió dels "media" globalitzadors, de la immigració tancada en ella mateixa i d'alguns espanyols que menyspreen - i reprimeixen - la diversitat.

La solució - comptant amb la fermesa amable dels catalans i dels qui han vingut Catalunya amb ment oberta - ha de jugar-se en diferents fronts: des dels (a) promotors de mantincelcatala.org, o (b) qui promou festes i actes culturals que vivifiquen la cultura i la llengua, fins als (c) polítics compromesos amb la nació i (d) cadascú de nosaltres.

L'Europa que volem és "la de les nacions", no la dels Estats, centralistes quasi per definició.

Fins i tot les grans corporacions - de McDonald's a Adobe - s'adonen que cal atendre la diversitat i respectar-la: en canvi, continua havent-hi "malalts de centralisme" i d'imaginaris "imperis caducats" que volen ofegar les nacions.

Demanem amb fets a la Unió Europea que aculli les nacions, siguin o no un Estat. I aquest serà novament l'argument per demanar la independència, com fan també els nostres col·legues d'altres nacions europees. És un dret dels pobles.

Participaciones de loslectores

Másdebates