Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'envelliment de la societat s'ha convertit en un repte prioritari"

Una mujer en una residencia.

Una mujer en una residencia. / CARLOS MONTAÑÉS

Josep Aracil Xarrie

En una societat ja envellida, el seu important pes demogràfic s'ha convertit en un repte prioritari i la solució requereix la implicació de tota la societat, però sobretot la de la pròpia gent gran, que en l'actual societat materialista individualista es pot convertir en un grup marginat si no pren consciència de la seva realitat. Per qüestions de supervivència social, l'actual societat li farà veure la necessitat de tenir-se de reinventar, assumint un paper històric de lideratge del tot incert i desconegut.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El col·lectiu genèric de la gent gran, conforma una societat envellida, majoritàriament constituïda per persones retirades del treball remunerat per qüestions d'edat. S'estima dividida en dos grans grups: el de les persones vàlides i el de les no vàlides. Les primeres, les vàlides, actualment anomenades sèniors, no es consideren en cap cas velles, qualificatiu que si atribueixen a les persones no vàlides, que pateixen alts nivells de dependència.

Aquesta divisió es fa palesa en els casals de gent gran, que no accepten la presència de persones no vàlides, en estimar que han de ser les seves famílies o els serveis socials, tant públics com privats, qui tinguin cura d'elles. Persones vàlides amb una bena als ulls, que no volen veure que elles, més tard o més d'hora, tenen molts números per convertir-se en no vàlides, ni tampoc per veure, que fent servir els coneixements més avançats de la neurociència, poden participar activament en un canvi social necessari per a la creació d'un món millor per a tothom.

Participaciones de loslectores

Másdebates