Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Juanma Moreno, els andalusos a Catalunya i el pecat del novell

El presidente de la Junta de Andalucía, Juan Manuel Moreno Bonilla, durante el discurso de investidura en el parlamento regional.

El presidente de la Junta de Andalucía, Juan Manuel Moreno Bonilla, durante el discurso de investidura en el parlamento regional. / EFE

Juan Manuel (Juanma) Moreno Bonilla (PP), flamant president de la Junta d'Andalusia per obra i gràcia de Cs i Vox, va estar-se el passat cap de setmana durant unes hores a Catalunya.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Catalunya ha estat, tradicionalment, la novena província andalusa, ja que van ser molts els ciutadans d'aquella regió espanyola que van haver d'emigrar principalment durant les dècades dels anys 50 i 60 del segle passat per a poder guanyar-se el pa fugint del caciquisme que imperava als seus pobles d'origen.

Una d'aquelles famílies va ser, precisament, la de Juanma Moreno. Tot i que ell només tenia uns pocs mesos quan van retornar a Màlaga, d'on eren originaris. Segurament, Juanma Moreno serà un dels pocs fills de la immigració que va acabar afiliant-se a un partit de dretes.

A causa del poc temps que va viure a Catalunya, Juanma Moreno ignora que Catalunya ha estat sempre una terra d'acollida oberta a tota la gent que han arribat fins aquí. Per això va cometre el pecat de novell de dir que no permetrà que trepitgin els drets dels andalusos de Catalunya.

Vull dir-li al president de la Junta d'Andalusia que aquells als qui es refereix com andalusos potser ja no ho són tant o tal vegada no gens. S'han integrat tant a la nostra terra que n'hi ha que fins i tot són independentistes i que, amb prou feina, recorden el lloc de procedència dels seus avis.

Tornant als drets dels andalusos residents a Catalunya. Es pot saber de quins drets està parlant? És que pel fet de procedir d'una altra terra tenen drets diferents dels que som d'aquí? És que els immigrants que viuen a Andalusia tenen algun privilegi?

No, Juanma, no... A Catalunya tots tenim els mateixos drets i els mateixos deures... Tot i no ser perfectes.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates