Ir a contenido

Girona, escenari perquè els joves reflexionin sobre les noves tecnologies i el control

Xavier Serra Besalú

Xavier Serra Besalú

Girona

Unos estudiantes consultan sus teléfonos móviles en una clase.

Unos estudiantes consultan sus teléfonos móviles en una clase. / ALBERT BERTRAN

Sovint el mòbil ens suggereix d'aturar-nos a dinar a un lloc que ens agrada, o ens recorda que convé sortir ja de casa per arribar a una reunió o a la feina, o que fa molt que no truquem a aquell parent que solíem saludar. I no hem pas demanat que ens ho recordin tot això.

Estem ben controlats: en el món de les big data els qui no som ningú especial també estem vigilats. Doncs bé, gairebé 300 joves catalans de Segon de batxillerat invertiran una Jornada d'estudi sencera el 13 de desembre. Es tracta de la 11a Jornada de Filosofia de Girona (filoara.cat/jf19) que enguany dediquen a 'La societat del control'.

Primer, a la UdG, i després a l'auditori de l'Institut Vives, hi haurà comunicacions, fòrums, una ponència magistral, actuacions artístiques i molt de treball. Al campus virtual, els batxillers d'aquests set instituts públics porten ja setmanes analitzant el tema i què hi dirien filòsofs de la categoria de Leibniz, Diderot, Bentham o Thoreau, per citar-ne alguns.

Saben una cosa? Si el futur està en mans de nois i noies reflexius i crítics, crec que no ens ha de fer tanta por. No troben?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates