Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Jessica González, moltes gràcies i endavant amb el català"

Hemiciclo del Parlament de Catalunya.

Hemiciclo del Parlament de Catalunya. / Europa Press

Quan el que cal és justament animar els catalans provinents de la immigració perquè perdin la vergonya a parlar en català a causa del seu accent, arriba la diputada de Ciudadanos Anna Grau i li recrimina a la diputada d’En Comú Podem Jessica González, nascuda a Colòmbia, que pronunciés malament el català per haver dit “Solé Turà” en lloc de “Solé Tura”. Ben bé deu ser que aquesta senyora té poques coses importants a dir!  

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Més li valdria que es preocupés de corregir les barbaritats que es diuen sobre el català en certs programes de televisió, com succeí, per exemple, en un debat sobre les llengües i la nova llei d’Educació celebrat a La 1 de RTVE el passat 23 de novembre, quan un convidat al programa va denunciar textualment que “vas a Catalunya a un establecimiento y hablas en castellano y no te atienden”, i, vés per on, la senyora Grau, tan 'preocupada' ella pel català, no va dir ni piu! O bé, que animés a parlar també – no 'només', sinó també! – en català aquells companys del seu partit que no ho fan mai o gairebé mai, tot i que molt probablement el saben parlar perfectament. I és que la llibertat lingüística individual està molt bé, però l’exercici real del bilingüisme per part dels diputats d’un partit que fa, precisament, bandera d’aquest assumpte tan cabdal, també!

Per a mi, com a catalanoparlant, és un motiu d’orgull, de satisfacció i d’agraïment que algú com la diputada Jessica González s’esforci no només a parlar en català, sinó a defensar, inclús, al Parlament la immersió lingüística davant dels atacs perpetrats contra la nostra llengua per part pels senyors de Ciudadanos. Ànims, Jessica! Moltes gràcies i endavant!

Participaciones de loslectores

Másdebates