Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Ja fa anys que els governs van abandonar els nostres avis a la seva sort

La residencia de la tercera edad de Àger (Lleida), donde se han registrado 14 positivos de coronavirus, 12 ancianos y 2 cuidadores.

La residencia de la tercera edad de Àger (Lleida), donde se han registrado 14 positivos de coronavirus, 12 ancianos y 2 cuidadores. / ACN

Jordi Estarlich

Les dures retallades que van afectar a la sanitat i que aquestes setmanes es fan ben evidents en la capacitat del sistema de salut públic per fer front al covid-19, encara són més dramàtiques en l'atenció a la nostra gent gran, sobretot en residències o sociosanitaris públics i privats.

Entretodos

Ja fa anys que els diversos governs catalans i espanyols van abandonar a la seva sort els nostres avis més dependents i són aquests els que pateixen, principalment, l'alta mortalitat d'aquesta epidèmia en la franja de l'edat avançada o de persones pluripatològiques. Tinguem molt clar que si a dia d'avui moltes avies i avis estan protegits, no és gràcies a l'Administració, sinó a la responsabilitat de les treballadores i treballadors històricament maltractats en el sector geriàtric. La duresa de la realitat existent en el món de les residències (sobretot petites i amb pocs recursos) fa visible que la sort de les seves usuàries o usuaris, en aquests dies, depengui exclusivament de la capacitat organitzativa i de qualitat concreta de cada residència i els seus professionals. En la majoria de casos estan fent una tasca gegantina i també heroica de confinament i cures, i en altres, la perversió del sistema establert en els darrers anys ha suposat el detonador d'una situació excepcional que els ha desestabilitzat del tot amb el conseqüent nombre de defuncions.

Polítics catalans i espanyols amb altes responsabilitats en el sector: Feu un vol pel món dels sociosanitaris i residències públiques i privades i veureu la dimensió del problema que heu creat. Fareu alguna cosa veritablement valenta? Recordarem.

Participaciones de loslectores

Másdebates