El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Inimaginable que s'hagi investit un president amb aquestes idees

RICARD CUGAT

Joaquim Torra, en el pleno de investidura en el Parlament, este sábado.

Manuel Moreno HernándezCastelldefels

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 16 de mayo del 2018 - 12:45 h

Fa 15 anys jo no hauria apostat perquè algun dia el president de la Generalitat fos algú nascut fora de Catalunya i que, fins i tot, tingués dificultats per expressar-se en català. Em vaig equivocar totalment. José Montilla ho va ser, fins i tot sense ser una persona especialment brillant.

El que mai vaig poder imaginar, gens ni mica, és que a Catalunya, amb la nostra fama de sentit comú, la nostra fama de societat responsable, la nostra imatge sòbria i seriosa, pogués ser triat, i recolzat per gairebé el 50% dels votants, una persona amb idees de supremacia de la raça catalana, de menyspreu cap als qui no són catalans. Per cert, quants cognoms catalans exigirà per ser reconegut com a tal?

No vull comparar, però és inevitable comparar aquests conceptes, i situació, amb la viscuda a Europa fa gairebé un segle. Això que vivim fa que em consoli que els meus pares ja no estiguin en aquest món. Per a ells seria molt dur entendre que tota l'hospitalitat que van rebre quan van arribar a aquesta terra, fa gairebé 70 anys, ha canviat radicalment a pitjor, lamentablement.

Participaciones de los lectores

Va per tu, avi

Marta Esteve Castelldefels

25 de desembre de 2017. És Nadal. Ens llevem intranquils. L'avi porta setmanes a l'hospital, i no sembla que millori. Maleït ... Seguir leyendo

Un concierto sin móviles: ¿sueño o realidad?

Marta Navarro Barcelona

'Mariconez' o 'estupidez': Erradiquemos el lenguaje homofóbico, racista, machista...

Antonio Luque García Ripollet

"¿Cómo voy a tener experiencia laboral si no tengo oportunidades de tenerla?"

Maria Miguel Barcelona

¿Es nuestra vida 'online' real?

Maria Miguel Barcelona

On és el centredreta espanyol?

Antoni Montella Dalmau Mataró

La poltrona y el poder, único interés de nuestros políticos

Antonio López Terrassa