26 oct 2020

Ir a contenido

"Inhabilitació del president Quim Torra: ¡Que viva España!"

Jaume Farrés Boada

El ’president’ Quim Torra, y su mujer, Carola Miró, durante su paseo por la plaza de Sant Jaume de Barcelona.

El ’president’ Quim Torra, y su mujer, Carola Miró, durante su paseo por la plaza de Sant Jaume de Barcelona. / ELISENDA PONS

"Entre flores, fandanguillos y alegrías, nació mi España (...). Y es imposible que pueda haber dos. Por eso se oye este refrán: ¡Que viva España! La gente canta con ardor.  ¡Que viva España! Y España es la mejor". La comunicació de la sorprenent i inesperada sentència que inhabilita el Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra podia haver anat acompanyada del 'pasodoble', tema més que adient pel missatge que conté i el que representa. Quina vergonya de país!

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Sobre el pasdoble en qüestió, contràriament al que hom pugui pensar, dir que aquell 'hit' popularitzat pel cantant Manolo Escobar va néixer a Bèlgica el 1971. La música i la lletra van ser obra de Leo Caerts i Leo Rozenstraten, ambdós de nacionalitat belga; i no deixa de ser una paradoxa que una composició que enaltia uns valors tan espanyols, veiés la llum en un país geogràficament distant però que és símbol de la democràcia europea.

Participaciones de loslectores

Másdebates