Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Independència: Un imperi intel·ligent, la Commonwealth

Senyeres y estelades en la histórica manifestación de la Diada del 2012.

Senyeres y estelades en la histórica manifestación de la Diada del 2012. / ALBERT BERTRAN

Argument irrefutable del senyor Mariano Rajoy: Catalunya i Espanya han compartit 500 anys d'història en comú, per tant tot ha de continuar igual. Tots els països d'Amèrica que s'han independitzat de la metròpoli, no havien compartit, història en comú? I un dia varen decidir que ja n'hi havia prou, malgrat els «beneficis» que tenien de ser uns països sotmesos a l'explotació, i a les decisions, quan no capricis, de la mare pàtria.

Ser inflexible, denota manca de cintura política, i un dia s'acaba negociant amb qui era l'enemic, és llei de vida. Per cert, cap dels estats que han 'gaudit' de centenars d'anys d'història en comú amb Espanya, ha demanat tornar a beneficiar-se de la seva tutela.

Una enorme diferència amb els britànics, que van anar concedint la independència a les seves colònies però van formar la Commonwealth, una organització per mantenir els lligams comercials i interessos polítics en la que inclús es mantenen els lligams dinàstics amb la Corona britànica, amb la reina d'Anglaterra com a la seva representant.  

Espanya, ha mantingut una postura de ser superior políticament inclús en els moments de més decadència amb un final esperpèntic del seu imperi, com a Cuba i les Filipines enfrontada amb EUA sense vaixells ni comandaments. Tot plegat és una burla injuriosa al poble català i un insult a la intel·ligència, per part d'uns polítics entestats a no moure's ni un mil·límetre de la seva posició intolerant i enquistada. Han estat 500 anys de sotmetiment sense ni un mínim gest favorable a Catalunya. Quan marxem d'Espanya, ens traurem la pols de les sandàlies. 

Participaciones de loslectores

Másdebates