Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La independència ens beneficia a tots per igual

Manifestación por la independencia en la Diagonal

Manifestación por la independencia en la Diagonal / LLUIS GENE (EFE)

És bo ser optimista, si s'és realista, no serveix de res ignorar la realitat. Siguem optimistes amb la perspectiva d'un futur millor. No obstant això, hem d'analitzar el garbull en què estem ficats.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Poca comprensió de les nostres aspiracions podem esperar del món, si no aconseguim convèncer els més propers, com són els catalans unionistes. No em refereixo als seus dirigents polítics, que els seus interessos són d'àmbit nacional i poc els preocupa els problemes de Catalunya, si no és per obtenir més vots en la resta d'Espanya. A aquests catalans, se'ls ha de fer pedagogia perquè entenguin que la independència ens beneficia a tots per igual, econòmicament i administrativament. 

Ja hi ha altres nacions que, tot i ser petites, gaudeixen d'un benestar econòmic i social reconegut. L'administració, com més a prop del ciutadà, més efectiva i controlable és. Solament amb la partida dedicada a l'exèrcit, imagini's quina educació i sanitat tindríem. Haurem d'admetre que no són l'enemic a derrotar. Són els nostres conciutadans amb els quals haurem de conviure.

Què s'aconseguiria assolint la independència, si la meitat de catalans no hi estan d'acord? Estarem, cada quatre anys, pendents de les eleccions? Ningú ha de cedir els seus drets. Tots tindrem l'opció d'expressar-nos en la nostra llengua, com ha estat sempre. Seguirem cobrant les nostres pensions, ja que, com ara, les rebem dels qui treballen. No ens deixem enganyar, no perdrem gens i sí que guanyarem molt. Per això es vol el canvi i junts ho aconseguirem!

Participaciones de loslectores

Másdebates