Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Impost del CO2: "Han optat per castigar els vehicles vells en lloc de potenciar el transport públic"

Estany de la Llebreta, en el parque de Aigüestortes, uno de los lagos analizados en el estudio.

Estany de la Llebreta, en el parque de Aigüestortes, uno de los lagos analizados en el estudio. / DEFOTO / RAMON GABRIEL

L’anunci del nou impost per emissions de CO2 dels vehicles afirma que el seu objectiu és “anar a una casa rural, fer excursions pel bosc, passejar per la vora del mar, visitar un poble històric, explorar una muntanya, gaudir del que més ens agrada i preservar la nostra salut”.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Visc en un petit nucli rural al Bages, a 86 kilòmetres de distància de Barcelona, i tinc un Golf dièsel del 2015, que pagarà el nou impost. El meu poblet n’és, d’ històric, ja trepitjo el bosc i no he d’explorar la muntanya. M'agradaria anar a Barcelona, a veure una funció de teatre o a sopar un capvespre a la vora del mar, a la Barceloneta. Com que el meu cotxe fa temps que ja no pot circular per Barcelona, una opció és l’autobús. L’inconvenient és que l’últim per tornar surt de Barcelona a la tarda, a les 18,34 hores. Ni capvespre a la vora del mar i tenint en compte les hores en què solen acabar les funcions, ni teatre. L’ altra és el tren, però per això he d’anar a Manresa, a 25 kilòmetres. El problema és que no hi ha aparcament gratuït i el públic és molt car.

Barcelona concentra els més importants recursos i centres sanitaris, culturals, universitaris, administratius de Catalunya. Hi ha les estacions marítimes i de l’AVE. La gent de fora hi hem d’anar sovint, de grat o per força. La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han optat per castigar els que tenim vehicles vells en lloc d’incentivar la renovació o potenciar el transport públic .

L’anunci parteix que tots vivim a Barcelona i que, per tant, el que més ens agrada és envair amb els nostres 4x4 nous de trinca poblets històrics, boscos, prats, cases rurals, platges i muntanyes. Els suggeriria que provin algun dia de fer tot això amb transport públic des de la capital.

Demano al Govern de la Generalitat que suprimeixi aquest nou impost i que retiri aquest absurd anunci que pretén justificar-lo amb arguments que semblen extrets dels monòlegs del gran Joan Capri.

Participaciones de loslectores

Másdebates