Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La importància del llenguatge al parlar de certs col·lectius

Trabajadores de la cooperativa Femarec, en la que trabajan unas 150 personas con discapacidad.

Trabajadores de la cooperativa Femarec, en la que trabajan unas 150 personas con discapacidad. / Carlos Valbuena (El Periódico)

Estic cansada de sentir com la gent utilitza la paraula 'retardat' o 'retardada' sense cap mena de mirament o filtre. A vegades, s'usa per expressar que estúpid és algú o, fins i tot, com a insult. Tot i comptar amb un vocabulari ric, hi ha persones que demostren la seva ignorància amb l'ús d'aquesta paraula. Tenir un retard mental no vol dir ser estúpid ni fer les coses malament, sinó que és tenir una discapacitat intel·lectual. Res més. Una cosa ha de quedar clara i és que les persones retardades són moltes més coses.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Algun cop que he fet un comentari sobre l'ús inapropiat de la paraula, he rebut aquesta resposta: "Només és una manera de parlar". Precisament, hem de vigilar la manera amb la qual parlem, ja que l'únic que es treu d'utilitzar aquesta paraula com a adjectiu negatiu és crear un estigma innecessari envers aquest col·lectiu. Així doncs, abans de parlar, millor pensar.

Participaciones de loslectores

Másdebates