Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

I ara, per què la presó preventiva?

La Sala de Plenos del Tribunal Supremo durante el juicio del ’procés’

La Sala de Plenos del Tribunal Supremo durante el juicio del ’procés’ / EFE / EMILIO NARANJO

Fins ara, el Tribunal Suprem ha rebutjat substituir la presó preventiva per altres mesures alternatives. El motiu o excusa era  que s’estava fent el judici i així s’asseguraven que els acusats assistien a les vistes. Però ara el judici s'ha acabat. Quina serà ara l’excusa per mantenir-la? Que poden fugir a Waterloo, que és la seu de la República Catalana, segons diu el mateix TS? Que han d’estar disponibles en tot moment fins que hi hagi la sentència?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La realitat és que ara no hi ha motiu jurídic vàlid per mantenir la presó preventiva. El Consell d’Europa regula les condicions en les quals té lloc i recomana limitar-la, utilitzant mesures alternatives com la vigilància per mitjans electrònics o la presó domiciliària.

Imaginem-nos que la sentència, tal com es diu, no surt fins a l’octubre. Aquests polítics que ja porten quasi dos anys engarjolats, han d’estar-se tot l’estiu tancats com a criminals i apartats de la seva família, esperant que ses senyories tinguin a bé dictar la sentència? Per què? En nom de què? Això no té sentit i algú podria qualificar-ho suaument de moltes maneres: injustícia, insensibilitat, inhumanitat, crueltat i, a més, amb prevaricació, perquè el TS sap que en aquest moment no és ni obligada ni necessària. 

Participaciones de loslectores

Másdebates