Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'Hospitalet Atletisme: Un èxit que transforma un club"

L’Hospitalet Atletisme.

L’Hospitalet Atletisme. / L'Hospitalet Atletisme.

12 de juny. La Nucia (Alacant). L'equip masculí de L'Hospitalet Atletisme aconsegueix l'ascens a Divisió d'Honor d'Espanya. A la final, aconsegueixen el títol de campions. El dia abans. Donostia. El grup femení aconsegueix la salvació a la mateixa categoria. La temporada que ve, L'Hospitalet Atletisme gaudirà dels dos equips a la màxima divisió de l'atletisme espanyol.

Entretodos

¿Eres vecino de L'Hospitalet? Háblanos de tu ciudad

Publica en Entre Todos tu experiencia en primera persona vinculada a la gran ciudad catalana

Per a molts veïns i veïnes de la ciutat, aquesta és l'entitat que més èxits aporta al global de tot l'esport municipal. Ja no només a nivell col·lectiu, també a nivell individual, on l'atletisme destaca per sobre de tot. Ara ja no hi és Sara Gallego, tampoc Maria Vicente, però no és important. No ho és, almenys, a nivell contextual. L'equip, el club, segueix creixent, autodefinint-se i gestionant-se amb recursos aconseguits amb esforç i treball, superant uns anys difícils, amb una pandèmia, la pèrdua del patrocinador màxim i la marxa d'atletes importants.

A La Nucia i a Donostia, el club va escriure una altra pàgina daurada. La llista de noms és eterna. Des de veterans amb molts anys al club, com Sergi López, Oriol Piqueras, Brahim Fateh, Sònia Nasarre, Anna Obradors i Anna Ruiz, fins als novells que despunten, com Joan Moreno, Xavi Barrubés, Eloi Caparrós, Aina Ramos i Jana Hurtado. I molts d'altres més. Un president, en Josep Maria Piqueras, present a les xerrades i a les grades de totes les competicions, com un membre més del grup. El director esportiu, David Rodríguez, líder als despatxos i a la pista, o alguns dels entrenadors, com Eduard San José, Diego Silla i Álvaro Fernàndez-Dàvila. I els clubs afiliats, UCA, Universitari, Canaletes, Molins i CA Tarragona. ¿Com un cap de setmana pot arribar a convertir-se en un dels més importants en la història d'una entitat? No només pel resultat, també pels sentiments creats.

L'atletisme és un esport sacrificat. I tots aquests atletes el converteixen en quelcom fàcil. O això sembla. L'any que ve, a L'Hospitalet Nord, Divisió d'Honor per partida doble.

Participaciones de loslectores

Másdebates