Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"L'homofòbia de Polònia i Hongria, fora de la UE"

BARCELONA. 08.06.2021Presentación de los intérpretes más jóvenes del musical ’Billy Elliot’ en el Teatre Victòria.

BARCELONA. 08.06.2021Presentación de los intérpretes más jóvenes del musical ’Billy Elliot’ en el Teatre Victòria. / FERRAN SENDRA

Trobo del tot just i necessari que la Comissió Europea hagi obert un expedient disciplinari a Hongria i Polònia per discriminar la comunitat LGTBI.  En el cas d’Hongria per l’aprovació de lleis homòfobes en què es prohibeix parlar de l’homosexualitat a les escoles i en programes de televisió adreçats als nens; i en el de Polònia, per permetre que diversos municipis i regions s’hagin declarat “zones lliures d’ideologia LGTBI”. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

 La UE no pot permetre aquesta flagrant vulneració dels drets de les persones del col·lectiu LGTBI i, si cal, ha d’arribar fins a les seves últimes conseqüències, ja que les iniciatives esmentades constitueixen un clar atemptat contra la pròpia Declaració Universal dels Drets Humans i els principis fundacionals de la mateixa UE, i, més encara, quan, fidel als principis que la inspiren, el mes de març el Parlament europeu va aprovar una resolució en què es declarava oficialment la UE com a “zona de llibertat per a les persones LGTBI”.

És molt trist i, sobretot, enormement perjudicial per a l’educació dels infants i adolescents – i no només dels homosexuals o transsexuals – que per culpa de lleis com les d’Hongria en aquest país no es pugui, per exemple, veure a les escoles una pel·lícula d’uns grans valors educatius com 'Billy Elliot', que explica la història d’un noi anglès que per poder dedicar-se al ballet –activitat considerada efeminada o gai - en lloc de a la boxa –més 'viril' o 'masculina' -, va haver de lluitar contra els estereotips i el prejudicis profundament masclistes de la seva societat, amb l’ajut de la seva professora i d’un amic seu homosexual.  Ni tampoc podrien escoltar cançons tant extraordinàriament commovedores com la meravellosa 'L’Eva i la Jana' del grup català Ginestà, una bonica història d’amor entre dues noies.

Davant de situacions tant inhumanes com les d’aquests països, crec que hauríem de valorar l’enorme sort que tenim de poder viure en un país on aquests drets estan, malgrat tots els inconvenients, plenament i legalment reconeguts.

Participaciones de loslectores

Másdebates