Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La hipocresia rere l'augment de l'IVA en les begudes ensucrades

Una mujer ante las bebidas azucaradas de un supermercado.

Una mujer ante las bebidas azucaradas de un supermercado. / ELISENDA PONS

David Uriach Cortinas

Gràcies, mamà Administració perquè et segueixes preocupant per mi. L'últim que has fet és limitar-me el consum de les begudes ensucrades, perquè em poden fer mal. I ho has fet de manera similar a com ho feies abans, com quan era petit. La diferència és que quan era adolescent em retiraves la paga setmanal si no em portava bé i ara ataques allà on més dol: a la butxaca.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però hauria d'estar-hi acostumat, ja en són moltes. Ja fa temps que et preocupes perquè no fumi, perquè no begui, perquè em cordi el cinturó de seguretat, perquè em posi el casc quan vaig amb bicicleta o ciclomotor, perquè... tantes altres coses. Sé que ho fas per mi, perquè m'estimes. Perquè si fumo o bec alcohol sol a la meva habitació, si tinc problemes de salut per un excés de sucre, si no vaig protegit amb casc o cinturó podria emmalaltir o prendre mal. I tu, com a bona mamà, no vols que passi i em castigues la butxaca perquè vagi pel bon camí i sigui una persona de profit.

Tot això podria dir-te, mamà, si no penses que ets una madrastra, amb l'accepció pejorativa. I el que de veritat et preocupa és la despesa econòmica que hauràs de fer si emmalalteixo o quedo malferit. Perquè, si per mala sort, em morís per una d'aquestes situacions, no em ploraries, et limitaries a cobrar amb satisfacció l'IVA de l'enterrament.

Participaciones de loslectores

Másdebates