Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La hipocresia de prohibir els toros però no els sacrificis 'halal'

Corderos en un matadero de Girona acondicionado para el rito ’halal’.

Corderos en un matadero de Girona acondicionado para el rito ’halal’.

Llegeixo a la premsa que el Partit Animalista contra el Maltractament Animal (PACMA) ha denunciat que durant la passada Festa del Xai, principal festivitat musulmana, van ser sacrificats milers de xais mitjançant el ritual del 'halal', consistent a degollar l'animal viu i sense atordiment previ.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Em sembla una terrible injustícia i alhora un veritable anacronisme que les nostres lleis, incloses les de protecció dels animals, facin una excepció en aquest cas per motius religiosos i permetin que els animals no siguin atordits a l'hora del seu sacrifici tal com és pràctica comuna en la majoria dels escorxadors per mitigar així el seu patiment.   

Trobo inadmissible que mentre les lleis de la pròpia UE avancen en el sentit de procurar millorar el benestar dels animals com succeeix, per exemple, en el cas de la futura prohibició de la cria de gallines en gàbies, es permeti, en canvi, que, per prejudicis religiosos, es practiquin rituals d'aquesta mena tant insensibles amb el dolor dels animals.

De tot plegat, al meu entendre, se'n poden extreure dues conclusions. La primera és l'enorme hipocresia de la majoria de la nostra classe política, la que l'any 2010 va prohibir les corrides de toros per (suposadament) evitar el patiment de l'animal en un espectacle públic (uns mesos després, però, van blindar els correbous) i que tanca els ulls davant de pràctiques tan cruels amb els animals com la del 'halal', principalment, pel complex i la por a ser titllats d' "islamòfobs".

Crec que s'ha de saber distingir entre el que és criticar una pràctica religiosa (el 'halal') i criticar una religió (l'islam), ja que no per denunciar aquella s'està criticant aquesta. Exactament de la mateixa manera que a qui critica la pederàstia de l'Església catòlica i, fins i tot, el celibat no se'l pot pas acusar d'anar contra el catolicisme. 

La segona, que pel propi bé de l'islam, crec que tots aquells musulmans que volen reformar aquesta religió per tal d'adaptar-la millor a la societat actual, a banda de temes fonamentals com la lluita en favor de la igualtat de la dona, haurien de proposar també la conveniència d'erradicar la pràctica del 'halal' tal com han començat a fer ja alguns països membres de la UE. 

Participaciones de loslectores

Másdebates