Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Hem de trobar solucions per reduir l'ús de plàstics en la nostra vida quotidiana"

Se promulgó un nuevo acuerdo sobre la prohibición de bolsas plásticas. 

Se promulgó un nuevo acuerdo sobre la prohibición de bolsas plásticas.  / El Periódico

Reduir l'ús del plàstic en la vida quotidiana i, sobretot, a la indústria, no és fàcil; aquest material està profundament arrelat al sector, en totes les seves formes, pels seus grans avantatges.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Ens trobem amb molts problemes que s'han de resoldre en la reducció o eliminació de l'ús de plàstics. Un d'aquests problemes és quan es tracta de comprar productes alimentaris cuinats, precuinats o amb líquids com olives, llegums cuits, anxoves... Avui se serveixen en envasos de plàstic als quals no solem donar cap altra utilitat. Una solució per suprimir aquests contenidors seria que cada persona, com es feia abans, anés a comprar amb un recipient de vidre per poder omplir-lo amb aquests productes esmentats anteriorment.

Lamentablement, no és tan fàcil dur a terme aquesta opció; si mirem de prop a la proposta, veiem com això provoca un conflicte pel comerciant: es poden contaminar els productes frescos. Qui garanteix que el pot o contenidor està net i no conté microorganismes que poden corrompre els continguts? Per aquesta pregunta, de moment, no hi ha resposta.

Podem proposar certes solucions, com el comerciant que té un autoclau per esterilitzar els contenidors, però això comporta altres inconvenients com el preu elevat, l'espai, el temps necessari... Una altra possible solució és confiar en la bondat humana i l'honestedat, però això és un altre tema.

Amb aquest escrit he volgut mostrar una realitat del nostre dia a dia que podem passar per desapercebuda, i que té un gran impacte en la contaminació del planeta en el qual vivim. Aquesta és una crida a sensibilitzar a tothom; comerciants, consumidors i la mateixa Administració, per treballar junts i trobar solucions que millorin la situació actual.

Participaciones de loslectores

Másdebates