"Hem acceptat com a intocables certes realitats del sistema polític que no tenen cap sentit"

Hemiciclo del Congreso de los Diputados, en una imagen de archivo.

Hemiciclo del Congreso de los Diputados, en una imagen de archivo. / EFE / JAVIER LIZON

David Torras Llauradó

Sovint els infants i el jovent ens fan preguntes que, de tan simples i evidents ens deixen sense resposta perquè hem acceptat com a intocables certes realitats que no tenen cap sentit.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Això sembla que es reprodueixi quan intentem qüestionar-nos si el nostre sistema de Govern és el més adequat. Assistim sense badar boca a campanyes electorals amb promeses sistemàticament incomplertes, per falses o irrealitzables; no movem un dit quan els insults i la falta de respecte substitueixen les idees i les propostes; ens deixem governar per persones manifestament incompetents per al càrrec que ocupen; no movem una cella quan es gestionen els problemes pensant en el curt termini o el cicle electoral i no en la solució duradora, i el pitjor de tot, validem tot això i molt més amb el nostre vot.

Si un jove ens interrogués sobre com permetem aquestes realitats ens resultaria francament difícil oferir-li una resposta coherent. Sospito que jo li faria algunes comparacions en forma de metàfora. La primera, una societat actual que viu anestesiada pel consum i l’individualisme i que no reacciona davant certs estímuls, com tampoc ho fa una persona que rep l’anestèsia abans de ser intervinguda. La segona, una societat que es comporta com un infant malcriat, egoista i manaire a qui no li agrada ser corregit, i a qui els progenitors li consenten tots els seus capricis per no sentir com rondina.

Participaciones de loslectores

Másdebates