Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Hauríem d'estudiar els motius del descontentament juvenil"

Manifestación en Barcelona el pasado día 22 de febrero.

Manifestación en Barcelona el pasado día 22 de febrero. / RICARD CUGAT

No m'agrada el rap ni Pablo Hasél, però fa dies des que van començar les manifestacions pel seu empresonament i totes han acabat en disturbis i crema de contenidors, la qual cosa deploro i condemno rotundament. Però hauríem d'estudiar els motius del descontentament juvenil. És sorprenent que quan això passa a l'altra punta de món s'analitzen les causes en profunditat, però quan passen als nostres carrers ho atribuïm només a exaltats.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquests joves haurien d'estar començant la seva vida laboral, llaurant-se un futur, pensant a casar-se, comprar-se un pis o una casa, tenir fills i gaudir d'unes merescudes vacances. I a quina realitat s'enfronten?

La meitat no trobarà feina i els que aconsegueixin un contracte rebran sous de mil euros o menys, malgrat estar ben formats, dominar les noves tecnologies i parlar idiomes. Amb els preus de l'habitatge, no podran casar-se, ni tenir un sostre seu. Hauran d'oblidar-se de tenir fills i, amb les normes cada cop més exigents per jubilar-se, només uns pocs tindran els anys cotitzats per cobrar una pensió.

Ningú els escolta ni valora la seva opinió, no poden qüestionar el Govern o el model d'Estat o s'arrisquen a anar a la presó o els enviaran 10.000 uniformats per apallissar-los com van fer l'1-O.

Els seus pares i avis tenien l'esperança que amb la mort de Franco tot canviaria. Però a ells se'ls insisteix en el fet que això és una democràcia plena i la millor Espanya possible, i per això és inútil aspirar a res més. Com veuen, tenim molta sort si només es cremen contenidors.

Participaciones de loslectores

Másdebates