Ir a contenido

Han de demanar perdó als professors de l'IES El Palau

Josep Vilà

Olesa de Montserrat

Manifestación en solidaridad de los profesores del IES Palau, en Sant Andreu de la Barca.

Manifestación en solidaridad de los profesores del IES Palau, en Sant Andreu de la Barca. / ROBERT RAMOS

S'ha arxivat, per part del jutjat de Martorell, la causa oberta contra els tres professors de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca que encara estaven encausats –la investigació contra els altres sis restants ja fou arxivada fa mesos– per “humiliar” a fills de guàrdies civils a l’aula després de l’1-O. Han considerat que no hi ha prou indicis de delictes d’odi i contra la integritat moral. És una magnífica notícia, primerament, per a ells, però també per a l’esmentat institut i, per extensió, per a tot el sistema educatiu català que, arran d’aquests fets, fou injustament acusat des de certs sectors polítics i mediàtics d’“adoctrinament” nacionalista i de fomentar l’odi contra tot el que és espanyol.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Aquest arxivament, juntament amb el dels vuit professors de La Seu d’Urgell que es produí el juny de l’any passat, tanca el procés judicial obert contra diversos professors acusats de delictes d’odi arran dels fets de l’1-O. Però, malauradament, no podrà recompondre una part del mal que ja s’ha fet. Especialment, en el cas de l’IES El Palau, ja que l’abril de l’any passat un reportatge titulat 'Los nueve profesores de la infamia', menystenint el dret a la presumpció d’innocència, i sent alhora indignament reproduït en el seu tuit personal pel senyor Albert Rivera, va facilitar que es fessin públics els noms i les cares d’aquests professors, de tal manera que l’endemà mateix les parets d’aquell institut van aparèixer plenes de pintades insultants en contra seva.

Seria desitjable que tant aquest mitjà com el líder de Cs actuessin ara amb responsabilitat i en conseqüència, i demanessin disculpes per haver acusat vergonyosament i injustament aquells nou professors sense haver respectat ni la seva intimitat i el seu dret a l’honor, ni el seu dret a la presumpció d’innocència.    

Participaciones de loslectores

Másdebates