Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Als gats de les colònies de les ciutats algú els ha abandonat"

Colonia de gatos en Gijón.

Colonia de gatos en Gijón.

Fa dies que se senten veus a les xarxes i mitjans de comunicació parlant de les colònies de gats al carrer i de la necessitat de "no protegir-les". Nosaltres son una associació, Progat Terrassa, que treballa des de fa més de 15 anys amb gats de carrer i creiem que es parla d'una manera molt superficial quan estem davant una qüestió complexa.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquests gats no han sortit de terra com el bolets. Algú els ha abandonat. I aquest és el fons del problema. Les administracions no s'han preocupat mai de dur polítiques serioses per fomentar la castració i identificació per evitar l'abandonament dels animals de companyia. Així, tothom pot fer criar el seu gat o gos. Les revistes de venda de segona mà i les xarxes van plenes d'anuncis de criadors il·legals oferint el seu 'producte'. A les urbanitzacion, els patis i carrers hi ha gates en semillibertat i sense castrar que van parint. I això amb total impunitat.

La forma humana i civilitzada de controlar això no és l'extermini dels gats. És impedir els abandonaments amb polítiques actives per l'universalització de l'esterilització i identificació amb microxip de tots els animals de companyia. I també perseguir la cria il·legal i controlar els criadors per tal que es responsabilitzin de la castració dels animals que venen quan són massa joves perquè ho facin ells.

I mentre això no es faci continuarem tenint gats intentant sobreviure com poden als nostres carrers.

Participaciones de loslectores

Másdebates