Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Garantir les pensions

Manifestación por las pensiones, el día 9, en Madrid.

Manifestación por las pensiones, el día 9, en Madrid. / JOSÉ LUIS ROCA

Amb les eleccions del 21-D els partits unionistes tornaran a espantar als pensionistes amb que la independència farà perillar les seves pensions. El nostre sistema suposa que aquestes es paguen amb les cotitzacions de les persones que treballen, per tant a més cotitzacions i més altes, més assegurades estan.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Essent així, ¿qui podrà pagar-les millor, Balears amb un 9% d'atur, és a dir 91% d'ocupats; o les CCAA amb més del 25% d'atur, és a dir amb menys d'un 75% d'ocupats i cotitzant per sous inferiors?

Això no significa que el govern de l'Estat menteixi quan diu que pujarà les pensions, ja que per cada 1000 euros recaptats pot apujar 10 a 100 pensionistes o 0,01 a 100.000. El que cal preguntar-se és qui pot garantir millor unes pensions que permetin viure dignament, després de llargs anys de treball i sacrifici.  

Que cadascú tregui les seves conclusions amb dades i no es deixi enganyar. Segons l'EPA del 2017 Espanya té un 16'4% d'atur, i Catalunya, un 12'5% amb cotitzacions més altes.

Participaciones de loslectores

Másdebates