Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Fins quan deixarem que programin l'obsolescència dels productes?

Tim Cook presenta el nuevo MacBook Air de Apple en Nueva York.

Tim Cook presenta el nuevo MacBook Air de Apple en Nueva York. / AFP / Stephanie Keith

És ètic que es fabriquin els objectes amb un moment d'obsolescència programat? El progrés i estudi tecnològic ha d'anar a enriquir les empreses de fabricació? No hauríem de ser les persones, les beneficiades dels coneixements nous per gaudir d'aquesta tecnologia mirant pel bé comú? Quan es començaran a penalitzar les empreses que fabriquen els objectes posant-los data de caducitat perquè compris de seguida un altre producte? Fins quan els deixarem, com a societat, que escurcin la vida de tot allò que necessitem quotidianament per engreixar les seves butxaques i buidar les nostres?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El meu cotxe, d'una marca coneguda, comprat de primera mà, té uns nou anys i la part mecànica comença a fallar. Els cotxes d'abans duraven vint anys. Ara no estan pensats perquè en durin tants. La caldera de casa va espatllar-se del tot, i quan la van canviar em van preguntar quant de temps havia durat. Vaig dir que quinze anys, i de seguida em van dir que la nova no duraria tant. Anem al revés.

Participaciones de loslectores

Másdebates