Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La final que havia de canviar el futbol

Los jugadores del River Plate celebrando un gol.

Los jugadores del River Plate celebrando un gol.

Per fi s'ha jugat la final entre Boca i River, una final que llegissis on llegissis, marcaria un abans i un després en el panorama futbolístic. Això deien. Per primer cop, una final de la Libertadores de América es va decidir fora d’Amèrica i per més inri dels fans autòctons, es va jugar a la ciutat que, ironies de la vida, enviava els colonitzadors que van ser expulsats per aquests llibertadors.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Al meu parer, el que s’hauria d’haver fet amb aquesta final era no jugar-ne la tornada. S’hauria d’haver declarat el premi desert i en tot cas haver jugat una eliminatòria entre els dos semi-finalistes eliminats (Palmeiras i Cruzeiro) per veure qui participa al proper mundial de clubs en representació de la CONMEBOL.

Així doncs, amb els equips argentins, la federació sudamericana, i si no la FIFA, hauria d’haver vetat la participació d’equips de la AFA fins que solucionin els seus problemes interns i les aficions es calmin, tal i com va fer la UEFA amb els equips anglesos a finals dels 80 degut al moviment hooligan.

Però aquest cop els diners han arrasat amb tot i res canviarà. Perquè el futbol ja va canviar fa anys i l’opinió del respectable (terme emprat molts cops per fer referència a l’aficionat) és lluny de ser respectuosa.

Participaciones de loslectores

Másdebates