Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Malalties de Transmissió Sexual: fem-nos les proves!

LOS RECURSOS.Jordi Baroja, en el centro que dirige, frente a recursos para enseñar el uso del preservativo.

LOS RECURSOS.Jordi Baroja, en el centro que dirige, frente a recursos para enseñar el uso del preservativo. / FERRAN NADEU

En una conversa amb el meu grup d’amics i amigues, em vaig adonar de la poca informació que rebem els adolescents i joves sobre les malalties de transmissió sexual. La gran majoria, per no dir tots, van reconèixer que practiquen el sexe oral sense protecció i sense tenir en compte que és una de les vies de transmissió més comunes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La meva mare, que és infermera, ha procurat que conegui tots els riscos del sexe sense protecció i sempre els he tingut molt presents. Però sense la meva mare, probablement estaria tan perdut com els meus amics. La població està patint un augment exponencial d’aquestes malalties i crec que les institucions, la sanitat pública i l’educació haurien de fer un esforç per potenciar i fer arribar als joves una bona educació sexual i de prevenció als centres educatius.

Com vaig fer amb els meus amics, m’agradaria recordar que les proves de les ETS són gratuïtes als centres sanitaris públics i que és recomanable fer-se-les un cop a l’any perquè algunes de les malalties són asimptomàtiques. És una qüestió que ens afecta a tots com a societat i seria bo que féssim un esforç per evitar aquests contagis utilitzant sempre protecció en les relacions sexuals, anant a fer-se les proves de forma regular i animant a tots els nostres amics i coneguts perquè també ho facin.

Participaciones de loslectores

Másdebates