Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"FC Barcelona: Construir un equip"

Laporta, Yuste y Koeman, en la ciudad deportiva del Barça.

Laporta, Yuste y Koeman, en la ciudad deportiva del Barça. / FCBARCELONA

Joaquim Montoliu Martínez

S’ha resolt una de les incògnites que planaven a l’entorn del Barça: Koeman continuarà sent el primer entrenador. Un anunci enfosquit per l’enigmàtica funció encarregada a Jordi Cruyff. Ara cal acabar de configurar la plantilla perquè el cos tècnic pugui dissenyar fil per randa una estratègia de joc altament competitiva, com s’exigeix en un club de primer nivell.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Està per concretar si Messi continuarà formant part de l’equip; l’experiència de l’any passat obliga a ser cauts. Tot i així, considero que no hauria de condicionar excessivament la proposta futbolística que plantegi l’entrenador amb els seus col·laboradors. S’ha de construir un equip que sigui capaç de guanyar qualsevol rival i pugui oferir un joc prou vistós per fer gaudir els aficionats tant pels resultats obtinguts com per la posada en escena.

La participació de Messi pot ser tant una fortalesa com una feblesa. Serà una fortalesa si potencia l’efectivitat de l’equip; una feblesa si l’equip ha de treballar per a ell. Messi ha de suposar un plus perquè l’equip guanyi en excel·lència, no una rèmora pel desenvolupament de les potencialitats dels seus companys: ¡quantes ocasions perdudes per estar massa pendents d’on era Messi! La seva presència ha d’ajudar la resta de jugadors a créixer, no minvar-los la confiança en les seves possibilitats.

Hi ha un mantra que hauria d’anar apaivagant-se: "Messi és el millor jugador del món", ja no dic de tots els temps. De fet, és una manera de parlar que, tot i ser rendible econòmicament, no reflecteix la realitat. El fútbol és un esport col·lectiu en el qual Messi excel·leix superlativament en unes funcions determinades –les més vistoses i apreciades-, però no en totes. A més, necessita dels seus companys per brillar, sinó seria només un malabarista.

Perque rendeixi al màxim un equip, l’entrenador ha de valorar la qualitat, l’acoblament i la implicació dels seus jugadors. A Koeman li pertoca treure’n el màxim profit dels seus per assolir els exigents objectius del club.

Participaciones de loslectores

Másdebates