Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

La 'farmàcia de l'ànim' de l'art com a teràpia

Los Departamentos de Salut y Cultura presentan una alianza entre el Hospital Vall d’Hebron y el MNAC para estudiar nuevos tratamientos terapéuticos a través del arte.

Los Departamentos de Salut y Cultura presentan una alianza entre el Hospital Vall d’Hebron y el MNAC para estudiar nuevos tratamientos terapéuticos a través del arte. / Martí Fradera

Llegeixo que el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) formarà part de la teràpia d'una quinzena de dones amb estrès posttraumàtic, ateses pel servei de psiquiatria de la Vall d'Hebron.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Les conselleres de Salut, Alba Vergés, i de Cultura, Laura Borràs, van reiterar durant la presentació del projecte al museu el seu entusiasme per convertir aquests espais en una "farmàcia de l'ànim" i per "oferir recursos a aquestes dones per afrontar el futur amb confiança".

En canvi -com escrigué Tom Wolfe en 'La paraula pintada'- les taques i gargots esotèrics que conformen l'abstracció estan deslligats de la realitat circumdant i, en el millor dels casos, no van més enllà de la banalitat més gratuïta. No obstant, durant la Guerra Civil, els empresonats a les tristament cèlebres txeques van ser perversament sotmesos a la 'teràpia' de visualitzar a la seva cel·la el que avui és anomenat eufemísticament 'art contemporani'.

Art i política fan de mal maridar...

Participaciones de loslectores

Másdebates