"Hem de facilitar que els turistes es desplacin en transports sostenibles com el tren"

Estación de Renfe en Portbou. 

Estación de Renfe en Portbou. 

Josep M. Loste

Si no ens espavilem i evitem aquests espectacles lamentables de festes il·legals com la que es va fer fa dies a Llinars del Vallès passaren del turisme d'espardenya -de sol i platja ('sex, sun and sand')- al turisme 'rave' nihilista aquest estiu de 2021.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

És  urgent activar els trens de nit i millorar la mobilitat sostenible ferroviària, amb molta intermodalitat. Aprofitem l'actual tren de nit París-Portbou i els dos trens més que activarà la SNCF (la Societat Nacional de Ferrocarrils Francesos): l'Estrasburg-Portbou i el Ventimiglia-Portbou l'abril de 2021. 

És molt urgent que els ajuntaments, les institucions supramunicipals, empresaris, sindicats, partits politics i el Govern català iniciïn reunions per tal fer possible que el turisme es desplaci a través de la mobilitat sostenible dels trens de nit, complementats amb les estacions d'enllaç del tren convencional i busos elèctrics, i així poder evitar una mobilitat insostenible d'avions i cotxes privats contaminats.

Per altra banda, els ajuntaments de la Costa Brava i la Costa Daurada haurien de premiar els turistes que venen en mitjans sostenibles i nets.

Participaciones de loslectores

Másdebates