Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Exigim al Departament d'Educació que restauri la Geologia i les Ciències Ambientals"

Aula de bachillerato en un instituto barcelonés.

Aula de bachillerato en un instituto barcelonés. / Ferran Nadeu

'Geologia en lluita' és un col·lectiu d’uns 300 docents de secundària, recolzats per institucions i entitats, que estan preocupats per la recessió de la Geologia i de les Ciències Ambientals en els actuals currículums escolars. La Geologia, i com a quarta ciència experimental, ostenta el mateix rang que la Física, la Química i la Biologia. No obstant això, ha estat gairebé eliminada totalment dels nostres plans educatius engruixint els mals resultats en ciències de Catalunya en les proves PISA.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Actualment, són nombroses les decisions que han de prendre empreses, entitats i governs en relació amb assumptes geològics com la sequera, el canvi climàtic, els recursos miners i els riscos geològics. Això no obstant, els professionals i la societat estan cada vegada menys formats en Geologia i Ciències Ambientals. En els nostres centres de secundària i batxillerat es pot constatar que aquests coneixements són cada cop menys presents en els seus currículums. Per exemple, durant els quatre anys de l'ESO només s'ensenya Geologia obligatòriament durant un sol trist trimestre, raó per la qual la majoria d’alumnes quan acaben aquesta etapa educativa no saben pràcticament res sobre Geologia. Un altre exemple es veu a les PAU, on la Geologia i les Ciències Ambientals reben unes ponderacions ínfimes.

El col·lectiu 'Geologia en lluita' fa temps que ha denunciat aquest fet, i ara exigim que el Departament d’Educació posi solució a aquesta xacra fugint d’ideologies i interessos. És una vergonya com la política educativa ha gairebé esborrat la Geologia i les Ciències Ambientals dels currículums de l'ESO i batxillerats. Al final pensarem que un sisme és un càstig diví i que la Terra és plana.

Participaciones de loslectores

Másdebates