Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Atenem les obligacions abans d'aprofitar la immensa oferta audiovisual"

Un usuario mira Netflix en una tablet

Un usuario mira Netflix en una tablet

Xavier Serra Besalú

Els catalans -com altres ètnies- tenim dites que són ben assenyades, oi? Per exemple, "totes les masses, piquen". Ho experimentem amb la xocolata, amb l'esport, amb l'autoestima, i també amb les possibilitats que ens ofereix la tecnologia.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Els tecnòfobs són gent més aviat trista i, fins i tot, tòxica: consideren que el progrés, la sofisticació de les eines i del programari, etc., són perjudicials. Ai, pobrissons!: voldríem potser que fóssim encara a l'edat de pedra, o abans, amb aquesta mentalitat tan estreta.

Els qui valorem positivament els "media", la digitalització i - fins i tot - la intel·ligència artificial global no som pas eixelebrats, ni rics, ni il·luminats. Som gent normal que agraïm les noves maneres de comunicar-nos o de gestionar els estalvis, només amb un parell de clics.

Sembla que el món digital fa la vida millor. Ara bé: ¿hi ha un excés d'oferta? ¿Com encertar en l'ús? ¿Estem condicionats per la publicitat que rebem?

De cap manera! El que cal és seny, no els discursos moralistes, la censura o la regulació heterònoma de la nostra llibertat (exclosa la violència i l'abús): visca les sèries i tots els audiovisuals. Això sí, sense oblidar mai el més important: prioritzem els qui estimem, els més necessitats, i atenem les obligacions de cadascú abans d'aprofitar la immensa oferta audiovisual.

Participaciones de loslectores

Másdebates