Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Espanya: violació de drets humans en un Estat de la UE

El presidente del TEDH, Dean Spillmann (derecha), y el subsecretario Michael O’Boyle leen el fallo.

El presidente del TEDH, Dean Spillmann (derecha), y el subsecretario Michael O’Boyle leen el fallo. / EFE / CANDICE IMBERT

El TS i la Fiscalía ja han fet la feina. Han creat un relat increïble amb el delicte de rebel·lió, i jutjaran i sentenciaran als liders independentistes a presó per molts anys. I això passarà facin el que facin les defenses perquè ja ho tenen decidit i sembla que res els farà canviar. Catalunya vol exercir el dret d’autodeterminació però no pot. L’Estat espanyol ja s’ha autodeterminat, en canvi, i vol condemnar a Catalunya a l’oblit, la ignomínia i la mort política, empresonant a tothom que els faci nosa i amenaçant amb un 155 perpetu. La gran esperànça, de la que tots els advocats defensors parlen, és la del recurs al Tribunals de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH). Em sembla molt bé, sempre i quan, el TEDH no tardi tant temps com fins ara. Una resolució d’aquest Tribunal que surti d’aquí 8 o 10 anys no ens serveix de res, perquè la major part dels nostres polítics ja hauràn sortit de la presó. Per això, cal pressionar al TEDH i a la UE per a que la resolució sigui ràpida i, per tant, efectiva. Els exiliats, els partits, ANC, Òmnium i els eurodiputats, hauràn de treballar dur per a que s’habiliti un procediment d’urgència per a resoldre i neutralitzar la repressió en pocs mesos. Estem assistint a una violació molt greu de drets humans en un estat de la UE. No pot ser.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Participaciones de loslectores

Másdebates