El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Espanya-Catalunya: equilibri estable, inestable i indiferent

JOSE LUIS ROCA

Pedro Sánchez, en la Moncloa, este miércoles.

Jaume FarrésOlesa de Montserrat

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Miércoles, 13 de junio del 2018 - 08:15 h

Quan aquests darrers dies s'està intentant intoxicar -per part de l'oposició i dels mitjans de comunicació habituals- l'opinió pública, amb les suposades concessions del nou govern socialista envers Catalunya, penso en el concepte físic d'equilibri i en les tres situacions que es poden donar al respecte: equilibri estable, equilibri inestable i equilibri indiferent.

La situació d'estabilitat comporta un equilibri entre els drets i els deures. La d'inestabilitat un desequilibri entre els uns i els altre. D'indiferència no cal parlar-ne, perquè el 'm'és igual' no porta enlloc malgrat que de vegades, per saturació i cansament, sembla el més pràctic.

És innegable que, en aquests darrers anys, a Catalunya es viu en equilibri inestable -amb molts més deures que no pas drets- i que amb el canvi de Govern, al menys aparentment, sembla que es vol reconduir la situació amb l'objectiu d'aconseguir estabilitat. És evident que Espanya no es pot permetre el luxe de romandre on l'ha portat la intransigència i l'acció del PP pel que fa a Catalunya.

Si realment hi ha voluntat de resoldre un problema que afecta a tot el país,  el Govern central ha d'iniciar una campanya informativa adreçada a tot l'Estat per tal de deixar molt clar, d'una vegada per totes, que des de Catalunya no es reclama res que no li pertoqui.

Es pot estar d'acord o no amb el dret a decidir, el que no es poden discutir són uns incompliments enquistats, la normalització dels quals en cap cas és una concessió, és la restitució de tot allò que ens correspon legalment en base a un Estatut menystingut en el seu moment i origen de la problemàtica actual.

Participaciones de los lectores

El drama de buscar escuela para un hijo con discapacidad

Lucía Aja Rodríguez Castelldefels

Escoger colegio para un hijo es una responsabilidad muy grande. Como padres, esperamos que en la escuela aprendan y, sobretodo, que sean t... Seguir leyendo

Las ruedas sin aire de una señora y la falta de educación vial

Pablo Benítez Aguilar Vilanova del Camí

El otro día me proponía a obsequiar a mi auto con un poco de combustible, aunque sea del barato a él le gusta, al menos anda con ello. Frente a mí, una señora forcej... Seguir leyendo

OT i la "mariconez": el llenguatge hauria d'evolucionar

Aina Lanuza Doménech Barcelona

Por qué España no nos roba

Francisco Monente Zabalza Pamplona

Me voy a centrar en un imposible, y es esa idea tan manida de que "España nos roba". Esa frase que tanto ha calado en muchos catalanes y que está en el origen del... Seguir leyendo

Cuando las víctimas son las culpables

Blai Ramírez Cervelló

Delitos que no deberían prescribir

Miquel González Quintana Manresa