Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Espanya-Catalunya: equilibri estable, inestable i indiferent

Pedro Sánchez, en la Moncloa, este miércoles.

Pedro Sánchez, en la Moncloa, este miércoles. / JOSE LUIS ROCA

Quan aquests darrers dies s'està intentant intoxicar -per part de l'oposició i dels mitjans de comunicació habituals- l'opinió pública, amb les suposades concessions del nou govern socialista envers Catalunya, penso en el concepte físic d'equilibri i en les tres situacions que es poden donar al respecte: equilibri estable, equilibri inestable i equilibri indiferent. 

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

La situació d'estabilitat comporta un equilibri entre els drets i els deures. La d'inestabilitat un desequilibri entre els uns i els altre. D'indiferència no cal parlar-ne, perquè el 'm'és igual' no porta enlloc malgrat que de vegades, per saturació i cansament, sembla el més pràctic.

És innegable que, en aquests darrers anys, a Catalunya es viu en equilibri inestable -amb molts més deures que no pas drets- i que amb el canvi de Govern, al menys aparentment, sembla que es vol reconduir la situació amb l'objectiu d'aconseguir estabilitat. És evident que Espanya no es pot permetre el luxe de romandre on l'ha portat la intransigència i l'acció del PP pel que fa a Catalunya.

Si realment hi ha voluntat de resoldre un problema que afecta a tot el país,  el Govern central ha d'iniciar una campanya informativa adreçada a tot l'Estat per tal de deixar molt clar, d'una vegada per totes, que des de Catalunya no es reclama res que no li pertoqui.

Es pot estar d'acord o no amb el dret a decidir, el que no es poden discutir són uns incompliments enquistats, la normalització dels quals en cap cas és una concessió, és la restitució de tot allò que ens correspon legalment en base a un Estatut menystingut en el seu moment i origen de la problemàtica actual.

Participaciones de loslectores

Másdebates