Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

¿España va bien?

Mariano Rajoy.

Mariano Rajoy.

Malgrat els intents per ofegar el 'problema català', el fet puntual és que s'internacionalitza cada dia que passa, motiu pel qual, davant d'aquest gir esperançador, és imprescindible que tots els demòcrates estiguem a l'altura de les circumstàncies.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Segons els organitzadors, la 'multitudinària' manifestació convocada, a Barcelona per Societat Civil Catalana, feia goig. Sort en van tenir de la gent vinguda de fora, perquè l'anomenada majoria silenciosa catalana no apareix per enlloc quan es tracta de fer-se visible. A destacar l'encapsalament, un aparador a vesar de personatges que es poden qualificar com la 'nouveau gauche divine'. I per completar la foto de grup, Manuel Valls. Cal recordar qui és el que durant dos anys fou Primer Ministre del país de la 'liberté, egalité et  fraternité'. I atenció, després de la seva desfeta política, les seves incursions a Catalunya fan tuf d'intentar col·locar-se en algun partit al qual pugui aportar imatge cara a la galeria. Se'l disputaran o simplement haurà format part d'un decorat ocasional com a figurant?

Mariano Rajoy, una vegada més, ha tingut el desvergonyiment de dir que un 0'25% suposa un augment de les pensions i que un hipotètic increment superior està subjecte a l'aprovació dels pressupostos (ara toca passar la pilota als bascos).  Dit d'altra manera: quisiera pero no puedo. S'ha de tenir barra. Què n'ha fet de la famosa guardiola? Té previst reomplir-la? Malgrat aquesta i moltes altres evidències que no cal enumerar, España segueix votant PP. No hi ha dubte que encara té capacitat de convocatòria. Olé, olé i olé.

I què dir de l'oposició. (He dit oposició?). A dia d'avui no n'hi ha ni sembla ser que n'hi pugui haver. L'esquerra (he dit esquerra?) ha desaparegut del mapa per un fenòmen que a la sèrie Expediente X se'n deia abducció. Quin as a la màniga deu tenir la dreta per poder exercir aquesta mena de control remot?

I enmig d'aquest collage surrealista i patètic, un partit retrògrad que, mitjançant una prèdica repetitiva impregnada de demagògia i una imatge de modernitat aparent, és presenta com a força regeneradora amb aspiracions de govern. Ho publicita el líder suprem i un sector de la població s'ho creu. Serà possible tanta credulitat?

España va bien. Han passat una colla d'anys però l'eslògan resulta familiar, oi? Està per veure com acabarà tot plegat perquè, sortosament, el temps situa a cadascú al lloc que li correspon.

Participaciones de loslectores

Másdebates