Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Espai Thyssen a Sant Feliu de Guíxols

La baronesa Thyssen, posa durante la inauguración del espacio ’Carmen Thyssen’, en Sant Feliu de Guíxols.

La baronesa Thyssen, posa durante la inauguración del espacio ’Carmen Thyssen’, en Sant Feliu de Guíxols. / GTRES

A l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols s’exposa la mostra 'Natura en evolució. De Van Goyen a Pissarro Sacharoff' fins el 14 d’octubre.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Són pintures on el protagonista és el paisatge i la manera diferent d’expressar-lo pictòricament, depenent de l’època de la seva execució. Pilar Giró, la comissària, comentava a la visita guiada l’origen del tema del paisatge per si sol i no sotmès a d’altres temàtiques a la història de l’art.

A l’exposició hi ha obra de quatre segles que representen com el paisatge evoluciona, tal com el títol indica, segons l’estil pictòric protagonista de cada moment de la història.

Són paisatges que ajuden a entendre com eren aquells territoris abans. Alguns són més bucòlics, d'altres més realistes. Ressaltaria 'El camp de cols, Pontoise' (1873), de Camille Pissarro, o 'La petita palmera' (1906), de Raoul Dufy, així com els quadres de les pintores Isabel Villar i Olga Sacharoff. 

La primera és una pintora contemporània nascuda a Salamanca. De la segona s’ha commemorat enguany els 50 anys de la mort.

Tots ells són paisatges d’una col·lecció que podem anar redescobrint cada temporada i que atrau tants visitants a Sant Feliu de Guíxols.

 

Participaciones de loslectores

Másdebates