Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Vagues de funcionaris: els governants viuen en una realitat diferent

Los médicos de primaria este jueves en la Via Laietana, en el cuarto día de huelga.

Los médicos de primaria este jueves en la Via Laietana, en el cuarto día de huelga. / JOAN CORTADELLAS

De l’època romana ens ha arribat la frase "pa i circ" (panem et circenses) actualitzada com a "pa i toros" o "pa i futbol". Durant els darrers anys, de circ n’hem tingut en grans dosis, en canvi, de pa, en segueix faltant a la majoria dels sectors, sobretot als més febles: personal de la sanitat pública i concertada, estudiants universitaris i de batxillerat, treballadors públics de l’administració catalana i bombers han sortit al carrer per a reclamar millores al seus respectius sectors.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Aquí alguns exemples del perquè: les taxes de les universitats catalanes són les més altes d’Espanya, en alguns parcs de bombers encara hi ha camions dels anys 80, als treballadors de la Generalitat no se’ls han abonat les pagues extraordinàries de 2013 i 2014 mentre que als treballadors de l’Administració de l’Estat ja fa anys que les van cobrar i ara veuen com, poc a poc, van recuperant els drets laborals perduts.   

Per donar resposta a les deficients situacions laborals cal que s’aprovin els pressupostos de l’Estat i de la Generalitat, però, a hores d’ara, sóc molt pessimista de que això pugui passar.

Arribats a aquest punt torno a fer-me l’eterna pregunta: els interessos dels governants són els mateixos que els de la ciutadania? Segurament, no. Segurament cadascun d’ells viu en una realitat diferent: mentre uns reclamem pa, els altres només ens saben donar circ. Ep, i això va pels governants d’aquí i d’allà!  

Participaciones de loslectores

Másdebates