Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Escola La Maquinista: nou anys en barracons

Marcha contra los barracones de la escuela La Maquinista.

Marcha contra los barracones de la escuela La Maquinista. / CÉSAR CID

L'escola La Maquinista va obrir les seves portes l'any 2008 en barracons instal·lats en un solar, de manera provisional. Nou cursos després, continua al mateix lloc. Aquest curs 2016/2017, els nens que van començar P-3 han arribat a 6è. La primera promoció comença i acaba en barracons... i no seran els darrers.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Durant aquests nou cursos, la comunitat educativa hem fet créixer el projecte i hem fet rodar la màquina tan lluny que hem assolit unes fites encomiables:

- Som escola de referència dins del marc Escola Nova 21 i vinculats a les xarxes pel canvi.

- Fomentem la cohesió i l'equitat en el barri del Bon Pastor i el districte de Sant Andreu.

- Som impulsors del projecte +Educació (comunitat per incrementar les oportunitats educatives per a tothom).

- Hem rebut el Premi a la Solidaritat i a la cooperació internacional al Districte de Sant Andreu 2016 (participació en la construcció d'una escola a Diacoye Banga, al Senegal). 

L'escola La Maquinista fa una feina excel·lent, gràcies al seu equip docent, les famílies i la mainada. Des de la comunitat educativa ens preguntem: fins on podríem arribar si tinguéssim les instal·lacions adients per dur a terme un projecte com el nostre? Fins on podríem arribar si no haguéssim d'invertir tanta energia en continuar demanant un manteniment adient i la construcció de l'edifici definitiu?

Denunciem l'estat de les instal·lacions. La provisionalitat i la manca d'inversió i de manteniment fa que els infants estiguin en unes condicions inacceptables: el pati s'inunda des del primer dia cada vegada que plou; la instal·lació elèctrica no pot assumir la potència necessària en els dies més freds d'hivern; els baixants estan envellits, deixant olors desagradables als mòduls; els espais es queden petits per a uns nens que creixen; per no parlar de la falta de cuina pròpia, de sala d'actes i d'altres espais necessaris per al desenvolupament del gran projecte del centre i dels nostres infants. 

La resposta del Consorci d'Educació de Barcelona, responsable del manteniment de les escoles, ha estat sempre que NO s'invertirà en unes instal·lacions provisionals.

Demanem a la nostra alcaldessa, Ada Colau, que doni resposta al problema que ens acompanya des del primer dia que va obrir aquesta escola, que no tenim edifici definitiu. És per això que exigim:

Que es concreti la construcció definitiva de la l'Escola La Maquinista. Volem una resposta que contempli alternatives reals en cas que les negociacions amb el centre comercial continuïn encallades. Que faci servir el seu pes dins del Consorci d'Educació de Barcelona, per tal que inverteixi en les instal·lacions que, tot i ser provisionals, són amb les que estem obligats a conviure per un temps encara indefinit, i haurien de complir requisits mínims de seguretat i dignitat.

L'Escola de la Maquinista treballa intensament per assolir la màxima qualitat pedagògica, alhora que enforteix la cohesió social  tant a la xarxa educativa pública com al seu entorn al barri del Bon Pastor i el Districte de Sant Andreu. Sabem que el compromís amb la justícia social que proclama l'actual equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona farà que prioritzi una prompta solució a la situació de precarietat que entorpeix la feina de l'escola La Maquinista. Tenim la certesa que el suport de l'Ajuntament desencallarà la construcció de l'edifici definitiu i repararan el greuge acumulat al llarg d'aquests 9 anys. No és un caprici, els nostres fills i filles tenen dret a una escola digna i l'Administració pública té l'obligació de preservar aquest dret.

Text en representació de l'AMPA de l'Escola La Maquinista

Participaciones de loslectores

Másdebates