El Periódico

La aportación de los lectores

Publica una carta del lector

Escola Ignasi Iglesias: "Descuiden el manteniment i volen ampliar amb barracons"

BERTA BALLVÉ

Fachada de la Masía Can Carasses, actual escuela de educación infantil y primaria Ignasi Iglesias, en Sant Adreu del Palomar.

Rosa JovéBarcelona

¿Qué opinas del tema de discusión? ¿Qué te parece la aportación de este usuario? Envía tu opinión para participar en el debate.

Viernes, 19 de febrero del 2016 - 11:05 h

El Consorci d'Educació ha dit de paraula que vol construir barracons al pati de l'escola d'Educació Infantil i Primària Ignasi Iglesias del Districte de Sant Andreu del Palomar. L'escola aquest any celebra el seu 85è aniversari, està situada en el recinte de la masia Can Carasses datada del segle XVII, catalogada amb el nivell B de protecció, un bé cultural d'interès local i regida per la normativa dels Plans Especials de Protecció del Patrimoni Arquitectònic historicoartístic de Barcelona. Doncs al pati d'aquesta escola hi volen fer barracons pel curs 2016-2017 per tal d'obrir una segona línia per una quantitat de nens i nenes de famílies que, segons ens informen, vindran a viure en uns edificis que es construiran en els terrenys buits on abans hi havia les casernes militars.

L'AMPA ha mostrat la seva total disconformitat vers aquest projecte. En primer lloc, volen construir els barracons "per sortir del pas" on actualment hi ha el gimnàs i el pati de futbol sala, per tant, prenen instal·lacions. En segon lloc, a l'escola hi falten molts recursos de manteniment, que sovint assumim els pares i les mares amb mà d'obra i/o aportacions desinteressades i no s'entén com no hi ha recursos per manteniment però sí per afegir una segona línia i la seva implicació econòmica.

No s'entén perquè no es modifica el pla urbanístic dels espais buits de les antigues casernes per fer l'escola que sigui necessària. No s'entén el per què de la pressa per obrir una segona línia quan encara no han començat a existir els edificis ni les famílies.

L'AMPA ha sol·licitat informació a les competències: regidoria i consorci, i la resposta ha estat que "no és segur, en parlarem", però estem a les portes de les pre-inscripcions escolars. Quina organització és aquesta? Quina competència professional gestiona els nostres recursos que a prop de començar les pre-inscripcions encara "no saben" si ofertaran 25 o 50 places de P-3?

Participaciones de los lectores

Rèpica de Cementiris de Barcelona: "Els productes fitosanitaris són motiu de preocupació"

Jordi Valmaña Director General de Cementiris de Barcelona

En resposta a la carta apareguda ... Seguir leyendo

La solución independentista es la peor entre todas las posibles

Quim Durall Banyoles

Lo siento, pero, sinceramente, es así. La organización de un país es de una envergadura tremenda. Es como un inmenso tren de numerosísimos vagones algunos de los cua... Seguir leyendo

Calumnia contra Sánchez, que algo queda

Julián Fernández Madrid

En esta campaña de acoso y derribo emprendida por los líderes del PP y Ciudadanos, Casado y Rivera, contra el legítimamente elegido presid... Seguir leyendo

Catalunya: la veritat no interessa

Josep Megias Sant Adrià de Besòs

Avui dia sembla que els ciutadans s'interessen més pels relats que per la veritat. Sembla que ningú o gairebé ningú s'ha adonat que la pol... Seguir leyendo

La Policía Nacional también fue pasiva el 1-O

Sara Høyrup

No solamente los Mossos fueron pasivos el 1-0. También lo fue la Policía Nacional delante del colegio Mila i Fontana... Seguir leyendo

Carril bici en Sant Cugat: ¡así no!

Alfons Sánchez C. Sant Cugat del Vallès

"Si Catalunya fuera independiente, se empobrecería notablemente"

Antonio Pujol Armenteros Barcelona

"Gràcies, senyora Colau, per dificultar la mobilitat a Barcelona"

Pol Amat Barcelona

Carta a los inversores de Inditex: "Quiero que me paguen una tienda en BCN"

Alex Zamora Regidor Barcelona