Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

És el moment que els polítics demostrin si són o no servidors públics

El Presidente del Gobierno Pedro Sánchez durante una rueda de prensa.

El Presidente del Gobierno Pedro Sánchez durante una rueda de prensa. / DAVID CASTRO

Estem vivint moments molt difícils, el covid-19 ens ha clavat una gran bufetada i ens està demostrant que fràgils i vulnerables som. La natura ens recorda, de tant en tant, que els éssers humans som simplement una part molt petita d'un tot.

Entretodos

Un cop superada aquesta primera fase, la més crítica, és probable que tinguem algun rebrot i és possible que, tant de bo sigui ben aviat, tindrem una vacuna i el coronavirus serà una epidèmia més de les moltes que ja tenim. I a l'espera de què ens en vingui una altra. Així és com s'escriu la història.

El número d'internaments i morts està de baixa mentre que les cues als bancs d'aliments, menjadors socials i gent que ho està passant malament s'està incrementant. I això és només el començament del que per lògica ens espera i com sempre seran les classes treballadores i humils les més perjudicades. Apart de la qüestió sanitària tenim per davant la reconstrucció del teixit productiu, laboral, social i econòmic.

És en circumstàncies com aquestes quan es demostra si els nostres polítics estimen realment el seu poble o són simplement uns vividors que en comptes de ser uns servidors públics, prioritzen les seves poltrones i els seus interessos particulars i partidistes.

El que necessitem, en aquests moments, és un pacte d'Estat en què tots els partits facin pinya, que el PSOE i PP siguin els més implicats i que les agrupacions més extremistes ,tant per la dreta com per l'esquerra, no siguin determinants. I juntament amb la patronal i sindicats treballar plegats pel bé de tots.

Servir-se de l'epidèmia per obtenir rèdits partidistes seria una actitud moralment reprovable. I si nosaltres, el poble, fóssim políticament madurs exigiríem als polítics que actuessin amb responsabilitat. Deia l'escriptor George Bernard Shaw : "la democràcia és el procés que garantitza que no siguem governats millor del que ens mereixem".

Participaciones de loslectores

Másdebates