Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els veïns de la Font d'en Fargues reivindiquem un passatge públic

Fa molts anys que tenim un problema en el barri de la Font d'en Fargues del Guinardó. El passatge de l' Arc de Sant Martí, que uneix els carrers d'Alt de Pedrell amb Arc de Sant Martí com una drecera natural, abandonat des de fa 60 anys, es troba en situació ruïnosa. Davant aquesta situació de pas perillós, el 2012, ens van tancar el pas pel passatge amb un mur anomenat pels veïns 'el mur de la vergonya'.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El passatge es troba en un vuit legal. És privat, però va néixer com a públic. Va ser el pas de tothom durant 60 anys. Per ell passen tots el serveis públics del carrer de l'Alt de Pedrell. És privat, però el propietari el va abandonar fa 60 anys, igual que els carrers de l'Alt de Pedrell, Aguilar i Arc de Sant Martí, que en aquell temps formaven una urbanització. Posteriorment l'Ajuntament va urbanitzar els carrers, però no el passatge. El passatge és privat però, com qualsevol carrer no genera IBI. Hisenda el considera un demani públic i l'Ajuntament cobreix l'enllumenat. Es troba fora de totes les normatives i lleis establertes al Codi Civil de Catalunya, el B.O.E. i la llei del sòl.

Els veïns hem hagut que recavar tota mena d' informacions per nosaltres mateixos per tal d' entendre, i finalment, arribar a conèixer la situació real del passatge i els nostres drets. Així hem descobert que fins ara, davant totes les nostres denúncies i reivindicacions, l'Ajuntament del districte només ens ha respost amb informació sense veracitat , falses expectatives i immobilisme. Totes les traves que ens ha posat l'Ajuntament per assumir la responsabilitat del passatge, no existeixen. L'únic hereu del propietari del terreny del passatge el considera públic, i així ho va comunicar en assabentar-se.

Conclusió: el passatge es molt important i necessari pel barri, com a drecera natural pels veïns i per l'accés a dos col·legis, una residencia de la tercera edat i per arribar al parc del Guinardó. Sense ell s'ha de fer una volta de mes de 300 metres. Sembla ser que pel nostre ajuntament és poc important, perquè ha estat abandonat tant de temps i ara l'han tancat. No solament no vol fer-se responsable del passatge sinó que ens dona falses informacions com a resposta a les nostres peticions.

Reivindiquen un passatge públic i un pas públic: tenim 194 firmes i el recolzament de les associacions del barri, que avalen les nostres reivindicacions.

Participaciones de loslectores

Másdebates