Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els vacunats amb la primera dosi d'AstraZeneca tenim dret a una informació acurada"

Vacuna de AstraZeneca.

Vacuna de AstraZeneca. / José Luis Roca

Tinc 66 anys, i el passat 23 d'abril em van posar la primera dosi de la vacuna AstraZeneca. En el moment de posar-la no em van dir quin tipus de vacuna em posaven i a La Meva Salut tampoc hi consta. Sé que és l'AstraZeneca perquè és una informació que sí que apareix al programa SAP, que és el que usen els professionals sanitaris.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

En el moment de l'administració sabia que segurament seria l'AstraZeneca pel que la premsa anunciava, però en cap moment ni els professionals que em van atendre ni en cap de les interaccions amb Salut em van facilitar aquesta informació.

Penso que la informació és un dret bàsic dels ciutadans i més en un tema tan sensible atesa la multiplicitat d'informacions contradictòries que hi ha hagut al voltant d'aquesta vacuna.

Per acabar d'afegir més incerteses, ara se'ns diu que la Unió Europea no adquirirà noves dosis de l'esmentada vacuna i els meus dubtes són: hi ha vacunes emmagatzemades per administrar la segona dosi als ja vacunats amb la primera dosi d'AstraZeneca? O se'ns administrarà un altre tipus de vacuna?

No són preguntes menors atès que la mateixa administració sanitària estableix diferents intervals entre la primera i segona dosi segons el tipus de vacuna i que les mateixes vacunes tenen una gènesi diferent: l'AstraZeneca un adenovirus modificat genèticament i la Pfizer i Moderna un ARN missatger sintètic.

Crec que els usuaris ens mereixem una acurada informació respecte a aquest tema per part de l'administració sanitària.

Participaciones de loslectores

Másdebates