Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els sentiments dels arbres de Nadal

El árbol de Navidad de la Casa Blanca, en diciembre del 2011.

El árbol de Navidad de la Casa Blanca, en diciembre del 2011. / Pablo Martinez Monsivais (AP)

Fa setmanes que els carrers, els portals, les cases o bé els interiors estan decorats amb arbres de Nadal plens de llums de colors i motius decoratius com les típiques boles de nadal o garlandes que els recobreixen i plens de bombetes o fils elèctrics de colors, perquè ens alegrin amb la seva il·luminació i anunciïn unes festes que per a tots tenen valors diferents. Cada vegada que veig un d'aquests avets encès, sigui dels grans a les places exteriors o dels petits al racons interiors, em pregunto si aquests éssers vegetals són capaços de sentir.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Hi ha qui creu que sí. La veritat és que tots els qui tenim plantes a casa quan les reguem i cuidem bé de seguida veiem el seu canvi, i quan ens n'obliden també. Es diu que parlant-les amb cura creixen millor. Aquestes reaccions fan pensar que els éssers vegetals poden sentir. En el dubte de saber si senten o no, crec que hauríem d'exposar el mínim possible a les plantes tractant-les bé. Aquelles flors de nadal que es regalen, aquells arbres de nadal que posem per tot arreu... tot es pot salvar després cuidant-los i integrant-los a la terrassa de casa, al jardí, al camp o al bosc.

Participaciones de loslectores

Másdebates