Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els protocols covid de les residències no han evitat els positius però han negat a molts residents l'afecte de les seves famílies"

Residencia Oms-Sant Miquel, en Palma de Mallorca.

Residencia Oms-Sant Miquel, en Palma de Mallorca. / EFE/CATI CLADERA

Joan Ferre

El passat 15 de desembre, la Carmeta, la meva mare, va fer 90 anys. Tot i que haguéssim volgut celebrar-ho com calia, un problema familiar ens va aconsellar ajornar-ho. Vam planejar passar el primer dia de Nadal a casa i per al segon vam encarregar el dinar a un restaurant.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Uns dies abans de la festivitat ens van trucar de la residència d’avis on està internada des de fa gaire bé quatre anys per donar-nos la notícia que una cuidadora que tenia un contacte estret amb ella havia donat positiu per covid-19 i que, seguint les directrius del Departament d’Afers Socials i Famílies havia d’estar confinada uns dies tot hi portar les tres dosis de la vacuna, la qual cosa l’impedia que pogués sortir a passar el Nadal en companyia de la família.

Uns dies després, una interna també va donar positiu i la residència va passar a tenir la qualificació de roja i ja no es van poder fer sortides ni rebre visites. El temps va anar passat i els casos van anar augmentant fins que, finalment, ma mare va donar positiu.

On es va contagiar ma mare? La resposta es molt clara: a la residència.

Calia prendre tantes precaucions? Veient els resultats és evident que no, que les decisions del Departament han estat desencertades. A ma mare li han estat fet PCRs i altres proves constantment fins que ha donat positiu. Les que li van fer pels voltants de Nadal, Cap d’Any i els Reis van donar sempre negatiu... No obstant ha estat tot el temps confinada!

A la Carmeta, com a totes les Carmetes, Maries, Ramons, Miquels i tants i tants d’altres, li han negat l’afecte de la seva família durant un temps que ja mai podran recuperar... Sobretot perquè, a les persones grans, de temps ja no els en queda gaire...

Participaciones de loslectores

Másdebates