Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els professionals del CAP Raval Nord mereixen que estiguem al seu costat"

Sala de espera en un ambulatorio de Barcelona.

Sala de espera en un ambulatorio de Barcelona. / ALBERT BERTRAN

Ana Ramírez Llaràs

És ben veritat la dita "no valorem el que tenim", i  ho dic perquè fa poc vaig anar a visitar-me al CAP Raval Nord (centre d'atenció Primària de Ciutat Vella-Barcelona) i, en sortir de la visita amb la metgessa i l'infermera, vaig sentir com un regal no només la seva atenció, sinó veure com es preocupen per la meva salut.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Quina meravella de sistema sanitari públic que tenim. Tot i que em vaig sentir una mica trista en observar la preocupació dels treballadors del CAP per por de no aconseguir el canvi de lloc que tant estan sol·licitant. 

Actualment, el centre està ubicat a l'edifici Doctor Lluís Sayé (un edifici aproximadament de l'any 1932, on s'han fet mil reformes) al carrer Torres i Amat, i, si abans, quan es va inaugurar, cobria les necessitats de la població atesa, avui ja ha quedat com un centre obsolet, tal com vaig poder observar.

Per exemple, vaig veure que hi ha un únic ascensor per a les tres plantes que té l'edifici; un ascensor que dificulta pujar els cotxets dels nadons o les cadires de rodes, i ja no dic si hi ha necessitat de traslladar una llitera. I la sala d'urgències o d'extraccions per a anàlisis... mare de déu! Quin espai més petit i quin esforç han de fer els metges o infermeres per mantenir la intimitat que tota visita sanitària requereix.

I ja no parlem de consultes sense finestres, del poc espai a les sales d'espera: déu n'hi do! Els pobres administratius només tenen un sol taulell en una petita sala de recepció on tres, quatre o cinc persones alhora sol·liciten ja sigui una nova visita, ja sigui una documentació. Quin soroll! I no sé com ho fan per escoltar-los a tots i atendre'ls amb tanta amabilitat i respecte.

Mireu, tots els professionals requereixen d'un espai adient per realitzar les seves activitats. És per això que no hauríem de permetre que la sol·licitud dels professionals del CAP del Raval Nord caigués en un sac foradat.

Perquè les seves reivindicacions van encaminades a millorar l'atenció de la població del barri. És a dir, la nostra salut. Ells (professionals sanitàris) ens cuiden i lluiten per poder atendre'ns millor. Per això crec que nosaltres també hem d'estar al seu costat per aconseguir les seves demandes. S'ho mereixen!

Participaciones de loslectores

Másdebates