03 jul 2020

Ir a contenido

"Els esportistes masculins sempre acaparen tots els noticiaris"

Laia Fernández

"Els esportistes masculins sempre acaparen tots els noticiaris"

Avui dia encara costa veure notícies esportives que dediquin una part del programa a parlar de qualsevol mena d’esport femení. Sempre són els esports masculins els que acaparen tot el noticiari i sembla que sigui l’únic que existeixi quan realment no és així.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Les dones també juguem als mateixos esports que els homes. Per què quan sortim al carrer hem de sentir parlar només dels esports d’homes? Potser les dones esportistes d’elit no són igual d’importants? No guanyen també copes en els seus respectius esports?

Em sembla indignant que encara hi hagi informació escassa d’aquestes, encara que en alguns mitjans d’informació acostumen a parlar d’elles, però només una petita part; la resta l'ocupen els esports masculins.

A més, és vergonyós que els premis femenins de copes i lligues tinguin un valor monetari inferior als masculins. Com a exemple tindríem el futbol: els futbolistes, a part de tenir més fama fent el mateix, guanyen el doble o el triple del que guanya una futbolista del mateix nivell.

És trist que en aquesta societat, inconscientment, regeixi el patriarcat, i més als mitjans de comunicació esportius que haurien d’informar de tots i cadascun dels àmbits, tant de masculí com de femení. Les esportistes d’elit també existeixen i mereixen ser més reconegudes per tothom.

Participaciones de loslectores

Másdebates