Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Els dos llibres que hi falten al Museo de l'Exili

zentauroepp45797581 guerra civil181107195558

zentauroepp45797581 guerra civil181107195558

He tornat al Museu Memorial de l'Exili, a La Jonquera, per veure l'exposició temporal Autoritzats per sortir. L'èxode del 36, comissionada per l'historiador Rubèn Doll-Petit centrada en la fugida a l'estranger de milers de catalans a la reraguarda republicana després del cop d'estat del 18-19 de juliol de 1936 (oberta fins el 3 de febrer).

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Abans vaig parar-me a mirar al vestíbol la interessant exposició de publicacions relacionades amb la tragèdia de la Guerra Civil espanyola i em va sorprendre no trobar-hi dues interessants biografies escrites pel periodista i escriptor Xavier Febrés.

El primer, Frederic Escofet, l'últim exiliat dedicat al militar català al servei de la Generalitat de Catalunya abans i durant la Guerra Civil espanyola, internat en el camp de concentració d'Argelers i posteriorment afincat a Brussel·les on va formar part de diversos governs espanyols a l'exili com a ministre.

El segon, Els últims dies de Machado sobre el poeta sevillà també fidel a la República i exiliat a França, mort i enterrat a Cotlliure només 26 dies després d'haver creuat la frontera.

Penso que pel seu interès mereixen ser incorporats a l'aparador de llibres relacionats amb l'exili que figuren al museu.

Participaciones de loslectores

Másdebates